Previous Page  9 / 18 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 9 / 18 Next Page
Page Background

GIMNAZIJA ANTONA AŠKERCA LJUBLJANA

9

Izposojo je možno po poteku izposojevalnega roka podaljšati.

Izposoje knjig za domače branje ni mogoče podaljšati.

Leksikone, slovarje, priročnike, učbenike, enciklopedije in atlase

je možno uporabljati samo v prostorih knjižnice.

Elektronsko podaljševanje je možno, če se član knjižnice

dogovori za osebno geslo.

Poškodovano ali izgubljeno knjižnično gradivo, ki ga je

mogoče nadomestiti z novim, uporabnik nadomesti z enako

enoto. Gradivo, ki ga ni mogoče nadomestiti ali je namerno

poškodovano, povzročitelj škode nadomesti v dogovoru s

knjižničarko z vsebinsko enakovrednim gradivom ali plača

tržno ceno novega gradiva.

UČBENIŠKI SKLAD

Dijaki si lahko izposodijo učbenike iz učbeniškega sklada.

Izposojevalnina znaša tretjino vrednosti učbenikov v

kompletu. Komplet naroči dijak ob zaključku pouka za

naslednje šolsko leto. Učbenike vrne junija, pred koncem

pouka v tekočem šolskem letu.

ZDRAVSTVENO VARSTVO

V sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljubljana Vič-Rudnik

in Zdravstvenim domom Ljubljana Center organiziramo

sistematske zdravstvene in zobozdravstvene preglede za

dijake prvega in tretjega letnika.

DIJAKI S STATUSI

Dijaki lahko pridobijo naslednje statuse

status dijaka, ki se vzporedno izobražuje;

status dijaka perspektivnega športnika;

status dijaka vrhunskega športnika;

status dijaka tekmovalca.

Dijaku s statusom šola prilagodi šolske obveznosti v skladu s

Pravilnikom o prilagoditvi šolskih obveznosti.

Vlogo za pridobitev statusa dijak odda na posebnem obrazcu,

najkasneje do 30. septembra. Pravilnik in obrazci so objavljeni

na spletni strani šole.

PREHRANA

Za vse dijake je organizirana malica. Dijaki izbirajo med toplo,

hladno in vegetarijansko malico. Dijaki malicajo med glavnim

odmorom v šolski jedilnici.

Šolsko prehrano urejajo Pravila šolske prehrane Šolskega

centra Ljubljana. Pravilnik in obrazec za prijavo na

šolsko prehrano sta objavljena na spletni strani šole.